O nama

 

"Niš-ekspres" AD postoji od 1951. godine. Osnovna delatnost preduzeća je prevoz putnika gradskim, medjugradskim i medjunarodnim linijama.  "Niš-ekspres" se razlikuje od ostalih srpskih prevoznika po tome što sam proizvodi autobuse kojima prevozi putnike.
Od deset dotrajalih tramvaja i sedam starih autobusa kojima se krenulo daleke 1951. godine  stiglo se do voznog parka od preko 350 komfornih  vozila prosečne starosti  šest godina. 

Počev od 17. novembra 2008. godine "Niš-ekspres" posluje u izmenjenim vlasničkim odnosima. Agencija za privatizaciju Vlade Republike Srbije donela je odluku da Konzorcijum zaposlenih Niš-ekspres kupi preduzeće . Jedan od članova  Konzorcijuma je i Kompanija Delta rilestejt koja posluje u okviru Delta holdinga. 
Za autobus visoke turističke klase NIBUS 400 u 2006. godini "Niš-ekspres" je dobio najviše republičko priznanje za nov proizvod Srbije. Priznanje su mu dodelile Privredna komora Srbije i Ministrastvo trgovine, turizma i saobraćaja u okviru tradicionalne akcije  "Biramo najbolju robnu marku Srbije"(organizator akcije ekonomski list "Pregled").  Prilikom opredeljivanja da se niškom proizvodu da  status"Best of Serbia" Ministarstvo i Komora su imali u vidu sledeću činjenicu : putnički turistički autobus NIBUS 400 jedini je autobus domaće proizvodnje kome su ovlašćene  medjunarodne laboratorije izdale potvrdu o homologaciji i time ga uvrstile u red vozila sa visokim stepenom bezbednosti. 

Do domaćeg vozila visokih tehničko tehnoloških karakteristika u "Niš-ekspresu" se došlo angažovanjem sopstvenih kadrovskih,  materijalnih i organizacionih kapaciteta. Sa proizvodnjom autobusa krenulo se 1996. godine. U medjuvremenu iz hala niškog prevoznika izašli su  tipovi autobusa namenjeni svim vrstama prevoza putnika (za gradski, prigradski i prevoz u lokalu). 

"Niš-ekspres" je zaokružena privredna celina u kojoj se  osnovna delatnost - prevoz putnika, uspešno nadopunjuje servisiranjem i  održavanjem sopstvenih vozila, ali i vozila zainteresovanih firmi i pojedinaca, uslugama iz oblasti registracije i osiguranja vozila, tehničkog pregleda, ... Preko sektora turizam decenijama unazad uspešno se organizuju djačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, grupna putovanja i obilazak odredjenih domaćih i inostranih destinacija, jednodnevni izleti...

Važni datumi