O nama

N iš-ekspres postoji od 1951. godine. Osnovna delatnost preduzeća je prevoz putnika na gradskim, medjugradskim i medjunarodnim linijama.
Od deset dotrajalih tramvaja i sedam starih autobusa kojima se krenulo daleke 1951. godine stiglo se do voznog parka od preko 350 komfornih vozila prosečne starosti šest godina.

P očev od 17. novembra 2008. godine Niš-ekspres posluje u izmenjenim vlasničkim odnosima. Agencija za privatizaciju Vlade Republike Srbije donela je odluku da Konzorcijum zaposlenih Niš-ekspres kupi preduzeće . Jedan od članova Konzorcijuma je i Kompanija Delta RealEstate koja posluje u okviru Delta Holdinga.

Za autobus visoke turističke klase NIBUS 400 u 2006. godini Niš-ekspres je dobio najviše republičko priznanje za nov proizvod Srbije. Priznanje su mu dodelile Privredna komora Srbije i Ministrastvo trgovine, turizma i saobraćaja u okviru tradicionalne akcije "Biramo najbolju robnu marku Srbije"(organizator akcije ekonomski list "Pregled"). Prilikom opredeljivanja da se niškom proizvodu da status"Best of Serbia" Ministarstvo i Komora su imali u vidu sledeću činjenicu : putnički turistički autobus NIBUS 400 jedini je autobus domaće proizvodnje kome su ovlašćene medjunarodne laboratorije izdale potvrdu o homologaciji i time ga uvrstile u red vozila sa visokim stepenom bezbednosti.

D o domaćeg vozila visokih tehničko tehnoloških karakteristika u Niš-ekspresu se došlo angažovanjem sopstvenih kadrovskih, materijalnih i organizacionih kapaciteta. Sa proizvodnjom autobusa krenulo se 1996. godine. U medjuvremenu iz hala niškog prevoznika izašli su tipovi autobusa namenjeni svim vrstama prevoza putnika (za gradski, prigradski i prevoz u lokalu).

N iš-ekspres je zaokružena privredna celina u kojoj se osnovna delatnost - prevoz putnika, uspešno nadopunjuje servisiranjem i održavanjem sopstvenih vozila, ali i vozila zainteresovanih firmi i pojedinaca, uslugama iz oblasti registracije i osiguranja vozila, tehničkog pregleda. Sektor za turizam decenijama unazad uspešno organizuje djačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, grupna putovanja i obilazak odredjenih domaćih i inostranih destinacija, jednodnevni izleti...