Đacima karte za prevoz

datum: septembar 2013. godine

Niš-ekspres je 25. septembra  donirao karte za prevoz srednjoškolcima koji do svojih škola dolaze iz seoskih sredina  putujući i po više desetina kilometara u jednom pravcu. Reč je učenicima ekonomske škole iz Kuršumlije, gimnazije Svetozar Marković iz Niša i ekonomske škole iz Niša. Radi se kartama za prevoz u lokalnom saobraćaju tokom oktobra, novembra i decembra, dakle do kraja polugođa. Ukupna vrednost donacije  po učeniku je  od 13 200 do 21 300 dinara.
Radi se o dobrim đacima koji ređaju petice, ali ne beleže izostanke iz škole. Reč je i o deci iz socijalno skromnijih porodica kojima će besplatan prevoz tokom prvog polugođa značiti mnogo za rasterećenje kućnog budžeta.
Besplatan prevoz  su dobili :
- Jelena Stamenković iz Ravne Dubrave, koja svakog dana do Ekonomske škole u Nišu  putuje u jednom pravcu  oko 50 kilometara.
- Radiša Kostić, iz Merćeza kod Kuršumlije  koji svakog dana do Ekonomske škole putuje preko 20 kilometara.
- Miljana Živković, koja do škole u Nišu  putuje iz Pukovca i dnevno u jednom pravcu prelazi blizu 30 kilometara.

Prevoz ne sme da bude prepreka na putu mladih ljudi iz seoskih sredina da ostvare svoje životne ciljeve, rekla je uručujući im poklone direktorka Sektora turizam Slađana Kocić. Ona je podsetila da razgranata mreža lokalnih linija koju Niš-ekspres održava i do najzabačenijih mesta u ovom delu Srbije ukazuje i na drugu dimenziju uloge prevoznika na jugu Srbije, a ona se ogleda u održavanju društvene vitalnosti  mesta udaljenih od urbanih i administrativnih  centara.
Učenici, kao i njihovi direktori škola zahvalili su na poklonima i naglasili da Niš-ekspres prepoznaje potrebe đaka, ali i često izlazi u susret školama kad je u pitanju organizacija njihovih obrazovnih manifestacija.