Novi autobusi za Aleksinac

datum: septembar 2013. godine

Počev od avgusta meseca Niš-ekspres je na područje opštine Aleksinac uključio u gradsko prigradski prevoz 4 nova vozila nabavljena u Austriji. Reč je o niskopodnim autobusima kapaciteta do 30 putnika, sa ekološkim motorima, klimama i posebno opremljenim kutkom za invalidska kolica ili kolica s bebama. Uključivanje vozila manjeg kapaciteta posledica je drastičnog pada putnika i prilagođavanja prevoznika zahtevima tržišta.
Promocija novih autobusa održana je na autobuskoj stanici u Aleksincu.
Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković naglasio je da je ovo deo uspešne dugogodišnje saradnje Niš-ekspresa i ove lokalne samouprave. Stanković je najavio organizovane akcije protiv nelegalnih prevoznika koji otimaju putnike nudeći niže cene prevoza, ali i državnu kasu uskraćuju za milione jer ne plaćaju poreze i doprinose. On je obećao i dodatna ulaganja u poboljšanje putne infrastrukture.
Direktorka Pogona saobraćajno tržište u Niš-ekspresu, Vera Milojević, je podvukla da je ovo tek prvi korak Niš-ekspresa ka unapređenju kvaliteta prevoza na nivou opština. Do kraja 2013. godine ukupno će u saobraćaj biti uključena 24 nova savremeno opremljena autobusa kapaciteta do 35 sedišta, proizvedena u pogonima Niš-ekspresa, istakla je Milojević. Novi autobusi su planirani i za opštine Svrljig, Ražanj, Bela Palanka , Gadžin Han.
Promociju su propratile niške TV kuće NTV i Belle amie, kao i lokalna TV ALT.