Poklon školskim bibliotekama

datum: 23.04.2013. godine

Povodom 23. aprila Svetskog dana, knjige Niš-ekspres je poklonio komplete knjiga za decu bibliotekama OŠ “ Car Konstantin “ iz Niša i OŠ ”Karađordje” iz Gornjeg Matejevca. Doniranje knjiga školskim bibliotekama povodom Svetskog dana knjige, tradicionalna je akcija Niš-ekspresa koja je ove godine organizovana peti put . I ovaj put Niš-ekspres je đacima poklonio pesme i priče najpoznatijih srpskih pesnika i pisaca za decu poput Dobrice Erića, Raše Popova,  Ljubivoja Ršumovića.

Niš-ekspres kao najjača prevoznička kuća na jugu Srbije neguje saradnju sa decom, najmlađim našim putnicima. Nastojimo da im kroz putovanja na đačkim ekskurzijama obogatimo znanje, probudimo maštu, pokrenemo kreativnost. Paralelno s tim poklanjamo njihovim školama svake godine povodom Dana knjige i najlepše priče i pesme srpskih pisaca kako bi deci kroz rečenice i stihove bila još dostupnija lepota izražavanja i bogatstvo našeg jezika, rekla je Slađana Kocić, direktorka Sektora turizam u Niš-ekspresu prilikom uručivanja poklona. 
Ona je naglasila i da Niš-ekspres godišnje bezbedno preveze blizu pola miliona đaka kako u okviru đačkih ekskurzija i izleta tako i na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama.