Četvrti nagradni konkurs - Čarobno putovanje

datum: 25.12.2012. godine

Svečano proglašenje pobednika Četvrtog nagradnog konkursa za đake osnovnih škola u Nišu, koji je u decembru raspisao “Niš-ekspres”, održano je 25. decembra 2012. godine u prostorijama Upravne zgrade "Niš-ekspresa". Tema nagradnog konkursa bila je "Čarobno putovanje" (za likovne i literarne radove). Na adresu “Niš-ekspresa” pristiglo je oko 250 radova dece iz niških osnovnih škola.Nagrađeni crteži:

 

Nagrađeni literarni sastavi:

Nagrada za pesmu:

Vladimir Milošević, slikar i profesor Srednje umetničke škole u Nišu i Vlasta Cenić, pesnik i pisac mnogih knjiga za decu, kao članovi žirija izabrali su najbolje radove u tri kategorije (najbolji crtež, pesma i priča). Učenicima koji su poslali najbolje crteže, sastave i pesme “Niš-ekspres” je darivao bicikle, kofere, jastučiće za putovanje i knjige.

Ovim nagradnim konkursom, koji se sada već tradicionalno održava u decembru mesecu , “Niš-ekspres” je želeo da podstakne najmlađe i najdraže putnike na maštovitost i kreativnost, da ih za njihov trud nagradi i obraduje na kraju godine. Deca su sa 250 bajkovitih i maštovitih radova, upućenih “Niš-ekspresu”, pokazala da je za njih svako putovanje nova avantura.