Treći nagradni konkurs - Kofer pun mašte (22.12.2011.)

datum: 22.12.2011. godine

Svečano proglašenje pobednika Trećeg nagradnog konkursa za đake osnovnih škola u Nišu, koji je u novembru raspisao Niš-ekspres, održano je 22.decembra 2011. godine u prostorijama Upravne zgrade "Niš-ekspresa". Tema nagradnog konkursa bila je "Kofer pun mašte" (za likovne i literarne radove). Na adresu Niš-ekspresa pristiglo je oko 300 radova dece iz svih niških osnovnih škola.

Mr Perica Donkov, slikar i profesor Fakulteta umetnosti u Nišu i Vlasta Cenić, pesnik i pisac mnogih knjiga za decu, kao članovi žirija izabrali su najbolje radove.

Učenicima koji su poslali najbolje crteže, sastave i pesme “Niš-ekspres” je darivao crvene bicikle, kofere, komplete knjiga, pribore za slikanje.Nagrađeni crteži:

 

Nagrađeni literarni sastavi:

Nagrađene pesme:

Niš-ekspres je dodelio i dve specijalne nagrade od kojih je jedna pripala Ustanovi Mara,a druga nagrada uručena je Ivanu Blatniku, nastavniku O.Š.”Sveti Sava”, za izradu kofera u kome su dostavljeni radovi učenika ove škole.

Ovim nagradnim konkursom,koji se sada već tradicionalno održava u decembru mesecu , “Niš-ekspres” je želeo da podstakne najmlađe i najdraže putnike na maštovitost i da ih za njihov trud nagradi i obraduje na kraju godine.