Izložba slika u autobusu

datum: 28.04.2011. godine

U okviru obeležavanja 60 godina postojanja Niš-ekspres je  28. aprila 2011. godine počev od 20 sati  organizovao u gradskom autobusu događaj pod nazivom “Ko to tamo slika”. U prostoru gradskog niskopodnog autobusa  izloženi su  radovi poznatog niškog karikaturiste Aleksandra Blatnika i njegovog sina Ivana. Pokretna galerija obišla je trasu od  centra Niša do Niške Banje i nazad. Događaj je privukao veliku pažnju javnih ličnosti grada iz oblasti politike, kulture, medija, nauke…Gosti izložbe i istovremeno učesnici kulturno zabavnog programa bili su i predsednici opština Medijana - Dragoslav Ćirković, Palilula - Igor Novaković i Niška Banja - Zoran Vidanović. Prisutne su svojim nastupima uveseljavali  glumac Riki Nedović, novinari Milorad Doderović i Miroljub Jovanović Mika, glavni urednik “Narodnih novina” i aforističar Timošenko Milosavljević.

Za dobro raspoloženje  putnika bili su zaduženi i mladi muzičari: rok gitarista Lazar Radovanović i virtouz na harmonici učenik Muzičke škole. Za putnike-posetioce organizator je pripremio i prigodne poklone.

Ovo je bio drugi po redu kulturni događa koji je Niš-ekspres organizovao  u gradskom autobusu. Krajem marta meseca u gradskom autobusu je  održano književno veče pod nazivom "BUS-anje".

Organizujući ovakve događaje Niš-ekspres  želi da promoviše nov prostor za komunikaciju sa umetnošću, što sudeći po velikom odzivu nailazi na pozitivan prijem kod Nišlija. Prisutni su naglasili da upravo ovakvi događaji daju Nišu pečat grada.