Donacija knjiga školskoj biblioteci

datum: 23.04.2011. godine

Povodom 23. aprila Svetskog dana knjige Niš-ekspres je  djačkoj biblioteci OŠ "Ratko Vukićević" u Nišu poklonio paket knjiga čiji su autori najpoznatiji srpski dečji pisci i pesnici. Knjige je uručila direktor Sektora turizam Niš-ekspresa Sladjana Kocić.
 Doniranje školskih biblioteka postala je tradicionalna akcija Niš-ekspresa povodom Svetskog dana knjige . Tokom minule tri godine poklonima iz Niš-ekspresa obogaćeni su knjižni fondovi djačkih biblioteka u školama u Lebanu i Žitkovcu, kao i OŠ"Kralj Petar Prvi " u Nišu.
Niš-ekspres veruje da je knjiga  najdragoceniji poklon deci jer pobudjuje njihovu maštu i omogućava im "putovanja" kroz fantastične predele poezije i proze. 
Uručujući knjige Sladjana Kocić je naglasila da ova velika niška kompanija nastoji da podrži i podstakne obrazovanje mladih  i da im omogući da  družeći se sa knjigama izrastu u plemenitije  i bolje ljude.

Ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana knjiga  u sklopu je ukupnih aktivnosti kojima Niš-ekspres obeležava 60 godina postojanja. Te aktivnodsti su uglavnom usmerene ka najmladjima.

U tom smislu danas su predstavnici Niš-ekspresa  obišli i Dečiju internu kliniku i najmladjim pacijentima podelili crvena uskršnja jaja i slatkiše i poželeli im da brzo ozdrave i nastave igru sa svojim drugarima van bolničkih prostorija.