Stihovi na točkovima

datum: 26.03.2011. godine

Niš-ekspres i Studentski kulturni centar organizovali su 26. marta prvo poetsko muzičko veče na točkovima na relaciji centar Niša- Niška Banja. Događaj je okupio preko 200 mladih literarnih stvaralaca i  ljubitelja poezije. U autobusu su izgovarani stihovi, sviralo se na gitari, pevalo. Putujući kroz reči, stihove i zvuke  SKC i Niš-ekspres su istovremeno podsetili goste-putnike na to da u 2011. obeležavaju značajne jubileje. Niš-ekspres šest decenija postojanja, a SKC tri. "Raspevani autobus" je izazvao pažnju prolaznika, ali i prijatne reakcije putnika koji su u njega ulazili na usputnim stanicama. 
 Poetičnoj atmosferi je doprinelo i to što je  autobuskom grdosijom od blizu deset tona težine, upravljala krhka i sićušna Jelena, jedan od najboljih vozača gradskog prevoza u Niš-ekspresu.  
Ideja da se gradski autobus iskoristi kao prostor za promovisanje stvaralaštva mladih potekla je iz činjenice da su najmnogobrojniji putnici u gradskom prevozu upravo srednjoškolci i studenti  koji neretko taj prostor koriste i za iščitavanje poslednjih lekcija iz hemije i fizike, ali i za prelistavanje proznih i poetskih sastava .Istovremeno  na najubedljiviji način je potvrđeno da se komunikacija sa umetnošću može realizovati i u tako prozaičnim prostorima kakva je unutrašnjost autobusa.