Priznanje direktoru Niš-ekpsresa

datum: 12.12.2010. godine

Zanatska komora Srbije i Balkanski biro za mala i srednja preduzeća jugoistočne Evrope  dodelili su u decembru 2010. specijalno priznanje direktoru Niš-ekspresa Zoranu Jovanoviću. 
Na svečanoj dodeli priznanja koja je obavljena u  Gradskoj opštini Medijana istaknuto je sledeće:
„Na osnovu dosadašnjeg rada i postignutih rezultata specijalno priznanje dobija čovek koji je u vreme kada je Srbija bila na udaru svetske ekonomske krize uspeo da sačuva jednu od vodećih firmi sa naših prostora i obezbedi njen i opstanak svih zaposlenih u njoj. 
Reč je o preduzeću čija je osnovna delatnost prevoz putnika i robe gradskim, međugradskim i međunarodnim linijama.Preduzeću koje je  osnovano pre više od pola veka, tačnije1951. godine. Marta naredne godine Niš-ekspres će obeležiti šest decenija rada.
Počeli su sa deset dotrajalih tramvaja i sedam starih autobusa, a danas su kuća sa impresivnim voznim parkom, 2200 zaposlenih i predstavljaju okosnicu privrede ovog dela Srbije“  
Pored direktora Niš-ekspresa specijalna priznanja su dobili i predsednik gradske opštine Medijana Dragoslav Ćirković i predsednik Saveza samostalnih sindikata Niša Miodrag Randjelović.
U ime Zorana Jovanovića priznanje je primila zamenik direktora Milanka Nedeljković.

 

Zoran Jovanović generalni direktor Nišekspresa bio je sprečen da dođe i primi priznanje, ali je poslao telegram u kojem se kaže:

Poštovani,

Zahvaljujem se na priznanju koje ste mi dodelili i izražavam žaljenje što neću biti u prilici da sa Vama podelim prijatnost ovih svečanih trenutaka.
Siguran sam da je priznanje meni, zapravo priznanje Niš-ekspresu, kompaniji koja traje punih 60 godina i koja je svojom aktivnošću obeležila privredu ne samo juga Srbije već i čitave države. Ono što je posebna vrednost Niš-ekspresa je činjenica da crveni autobusi sa oznakom NIBUS, proizvedeni u našim pogonima, dnevno pređu sto hiljada kilometara i prevezu više od sto hiljada putnika. Na stotine naših vozača s ponosom mogu da potvrde da je uz crvene autobuse Niš-ekspresa na drumovima Evrope naizbežna asocijacija: Srbija i Niš.
Ipak, neka o Niš-ekspresu govore drugi, a ja ću za kraj podvući još i ovo: u našoj kući, u Niš-ekspresu, radi 2200 ljudi. Sudeći po brojci od 2200 zaposlenih i najmanje  još tri puta po toliko članova njihovih porodica kojima pružamo životnu sigurnost, Niš-ekspres je dobro preduzeće koje svojim ljudskim i materijalnim potencijalom garantuje budućnost.
U ime svih zaposlenih i svoje lično, još jednom: Hvala:

Zoran Jovanović