Niš-ekspres od 2015. na novoj adresi

datum: avgust 2014. godine

U utorak 5.avgusta, svečano je postavljen kamen temeljac za novi poslovno-servisno-parkirni kompleks Niš-ekspresa.
Kamen temeljac simbolično su postavili generalni direktor Niš-ekspresa Zoran Jovanović i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Događaju su prisustvovali načelnici gradskih uprava, direktori Javno komunalnih preduzeća, poslovni saradnici i mediji.
Zoran Jovanović je tom prilikom rekao - "Ovo je značajan poslovni iskorak Niš – ekspresa u njegovoj 63-oj godini postojanja koji će obezbediti još kvalitetnije uslove za potvrđivanje liderstva Niš-ekspresa u oblasti prevoza u Srbiji i van nje".

Poslovno- servisno- parkirni kompleks Niš-ekspresa, prostiraće se na preko 37.000 kvadratnih metara i sadržaće administrativnu zgradu sa dispečerskim centrom, servisnu halu, objekat tehničkog opsluživanja sa radionicama za popravku autobusa i prostor za tehnički pregled vozila, parking prostor i energetsko postrojenje.
Završetak radova je planiran za početak drugog kvartala sledeće godine, a vrednost investicije je oko pet miliona eura.

Izgradnjom ovog kompleksa uvažiće se svi gradjevinsko arhitektonski, komunalni i ekološki standardi a samom selidbom biće obezbedjeni savremeniji i bolji uslovi rada poslovanja što će svakako unaprediti i kvalitet prevoza putnika Niš-ekspresa.
Na trenutnoj lokaciji u Blagoja Parovića, gde se Niš-ekspres nalazi od januara meseca 1971.godine, novi investitor će najverovatnije izgraditi trgovinsko poslovni centar uz mogućnost dopune sadržaja u skladu s dogovorima sa gradom.