30 novih autobusa

datum: april 2014. godine

Niš-ekspres je obnovio vozni park namenjen prevozu putnika na lokalnim linijama sa 30 novih autobusa. Javnosti su predstavljeni MINI BUSEVI proizvedeni tokom minulih šest meseci u pogonima Niš-ekspresa. Reč je o ukupno 11 udobnih i komfornih autobusa koji već prevoze putnike na pravcima prema Svrljigu, Babušnici, Gadžinom Hanu, Aleksincu.... Do kraja aprila na lokalne puteve širom juga Srbije izaći će još tri mini busa iz radionica Niš-ekspresa.

Novu proizvodnu liniju Niš-ekspresa čine autobusi koji po svim kriterijumima zadovoljavaju uslove propisane od strane EU. Njihovu bezbednost je kontrolisala i visoko ocenila republička Agencija za bezbednost, imaju ugrađene euro 5 motore, sisteme za klimatizaciju...

Ova velika investicija Niš-ekspresa od neprocenjivog je značaja ne samo za unapređenje kvaliteta prevoza na lokalnim saobraćajnicama, već i za očuvanje privredne, obrazovne, socijalne, kulturne, zdravstvene aktivnosti ovog dela Srbije. Autobuski prevoz Niš-ekspresa za stanovnike velikog broja manjih mesta na jugu Srbije predstavlja jedinu vezu sa većim urbanim i administrativnim centrima.

Proizvodnju autobusa Niš-ekspres je započeo 1996. godine. Danas u svom voznom parku ima 350 vozila i sva su ona proizvedena u radionicama Niš-ekspresa.

Za neke od autobusa Niš-ekspres je dobio i visoka republička priznanja.

a) Autobus namenjen međugradskom prevozu NIBUS 400 (50 sedišta)proglašen je 2006. robnom markom Srbije u oblasti korporativne proizvodnje od strane Republičke privredne komore i Ministarstva trgovine, ugostiteljstva i saobraćaja b) MIDIBUS , nov proizvod Niš-ekspresa kapaciteta 30 sedišta, proglašen je za Najbolji domaći proizvod na Sajmu privrednih vozila 2010.