Peti nagradni konkurs

datum: 25.12.2013. godine

 Završen je peti i po redu nagradni konkurs koji za đake osnovnih škola već tradicionalno organizuje Niš-ekspres. Ove godine tema konkursa bila je “Odvezi me do...”(mesta o kome maštam ). Na adresu Niš-ekspresa stiglo je blizu 300 što likovnih što literarnih radova đaka svih niških osnovnih škola.
Članovi stručnog žirija, pesnik Vlasta Cenić i profesor likovne umetnosti Vladimir Milošević, odabrali su najmaštovitije radove za koje su učenicima podeljene nagrade : bicikle, koferi, knjige, pribori za slikanje...Sa pobednicima su se družili i glumci Lutkarskog pozorišta, koji su za tu priliku pripremili simpatičnu mini predstavu.Da podsetimo: nagradni konkurs za likovne i literarne radove učenika osnovnih škola prerastao je u tradicionalnu akciju Niš-ekspresa. Tim konkursom kao i akcijama u kojima Niš-ekspres knjigama donira školske biblioteke i najbolje učenike ,ovaj prevoznik nastoji da podstakne dečije stvaralaštvo i da im ulepša detinjstvo. Istovremeno, ovim akcijama Niš-ekspres uvek iznova podvlači da su đaci njegovi najdraži putnici sa kojima se pune 63 godine druži na putevima Srbije i Evrope. Nekadašnji đaci putnici, izrasli su u očevi , pa i deke sadašnjih malih putnika, naglašavaju u ovoj prevozničkoj kući. Niš-ekspres se podmlađuje uz njih,deca ga podstiču da bude bolji, a Niš-ekspres sve njih da budu maštovitiji, kreativniji, obrazovaniji. Jer svako putovanje, pa i najkraće,može prerasti u povod za neku novu priču, pesmu, crtež...
Na petom nagradnom konkursu prvu nagradu za likovni rad dobila je Miljana Milenković učenica V1 OŠ "Karađorđe" Gornji Matejevac, drugu nagradu Branislava Savić VI 6 OŠ "Dušan Radović", treću nagradu Strahinja Arsić VII3 OŠ "Radoje Domanović".

 


Prvonagrađen literarni satav napisala je Milica Milutinović VIII2 OŠ "Branislav Nušič" D.Trnava, drugonagradjen Nikola Stojanović VI5 OŠ "Dušan Radović", a treća nagrada pripala je Aniti Stojković VII1 OŠ "Đura Jakšić"Jelašnica.


U kategoriji pesama prvu nagradu osvojila je Marta Amedović VI OŠ "Dr Zoran Đinđić", drugu Milica Dinić IV4 OŠ "Ivo Andrić", a treću Sara Gajić II2 OŠ "Radoje Domanović".