Pozorištance u autobusu

datum: 07.10.2013. godine

Akcijom “Pozorištance u autobusu” Niš-ekspres je danas  obeležio Dečju nedelju. Mališani predškolskog uzrasta iz OŠ Kralj Petar Prvi provozali su se gradom  jednim od najnovijih autobusa Niš-ekspresa i družili sa glumcima Lutkarskog pozorišta. Glumci su bili zaduženi za smeh i igru u autobusu dok je turistički vodič Niš-ekspresove agencije bila zadužena za priču o gradu na vilinoj reci...
Cilj organizovanja događaja je namera Niš-ekspresa da  ulepša jedan dan deci i da ga učini  drugačijim od ostalih.
 Jasmina Dimitrijević, rukovodilac u Sektoru marketing i odnosi s javnošću Niš-ekspresa, podvukla da  Niš-ekspres poslednjih godina posebnu pažnju posvećuje unapređenju kvaliteta prevoza kako na međunarodnim, tako i na lokalnim linijama, ali da je osim toga svestan svoje uloge i odgovornosti po pitanju podizanja nivoa bezbednosti putnika, posebno najmlađih. U tom smislu koristi svaku priliku, pa i Dečju nedelju , da podstakne decu na savladavanje elementarnih pravila bezbednosti u saobraćaju. Ta vrsta edukacije ,procenjeno je u Niš-ekspresu, najbolje rezultate daje ako se deci plasira kroz igru. Mališani su pored druženja s glumcima nagrađeni i lepim knjigama naših dečjih pesnika i pisaca.
“Pozorištance u autobusu” je  danas šetalo gradom   počev od OŠ Kralj Petar Prvi preko Bulevara Đindjića, Bulevara Nemanjića, Nišavskim kejom... Ulicama je jezdio  raspevani bus krcat osmesima predškolaca koji su odgovarali na pitanja u kvizu, recitovali, pevali, pa čak i igrali u ritmu popularnih dečjih melodija.